Cornelis de Koning – 1957

Cornelis ( Cees ) de koning is in Oestgeest geboren. Zoon van een bloemenhandelaar en daar heeft hij de kneepjes van het vak, als bloemenhandelaar, geleerd.

Na een lange werkzame periode is hij zich gaan verdiepen in beeldend schilderen. Als autodidact heeft hij zijn kennis wat betreft, verf, doek, panelen en technieken eigen gemaakt. Ook met vallen en opstaan.

Tot het hoge niveau waarin hij nu schildert. Alleen met olieverf, dag aan dag. Hij schildert meestal alledaagse voorwerpen als stillevens. Zijn doeken/panelen hebben ook iets surrealistisch.

Naast stillevens schildert Cees ook zeer grote doeken met als onderwerp ‘The Betrayal of Christ’ van de bekende Italiaanse kunstenaar Caravaggio. Het laatste avondmaal is een van zijn laatste werken.

Cees staat in zijn ontwikkelingen niet stil. De laatste maanden richt hij zijn focus op landschappen, impressies van zijn laatste reis naar Italiƫ.

Cees is een veelzijdig en een bescheiden man. Dat zie je in zijn werk tot uiting komen. Bekijk de schilderijen hier op de site. Of, maak een afspraak om de werken in werkelijkheid te zien.